Debut an școlar 2020-2021

2.11.2020 postat
9.09.2020 postat

Stimați părinți, am fost informați, că pentru moment școala noastră se află în scenariul verde: toți elevii vor participa la cursuri, în clasă, cu măști pe tot parcursul prezenței în școală, așa cum se întâmplă momentan în orice instituție. Ca părinții, sunteți responsabili de sănătatea copiilor și de asigurarea măștilor zilnice pentru școală. Pentru buna funcționare a tuturor lucrurilor, vă rugăm să vă asigurați că elevii vor veni la școală în ținute corespunzătoare, că înțeleg cât de important este sa poarte masca pe tot parcursul prezenței în școală, și că vor respecta distanta fizica de 1 m fata de colegi, chiar și dacă aceștia fac parte din familia lor. Elevii care sunt bolnavi sunt rugați să contacteze un medic și să ceară sfatul acestora.

Elevii sunt obligați să:

Poarte măști la școală

Se spele pe mâini

Să se dezinfecteze la școală

Să urmeze traseele desemnate de intrare/ iesire

Să păstreze distanța fizică

Să nu-și schimbe banca și scaunul desemnat/ locul din clasa

Să respecte indicațiile date de profesori și personalul auxiliar

Să nu împrumute sau să împartă bunuri personale, mâncare sau băuturi.

Știm că e dificil, dar prin respectarea acestor reguli sperăm că vom trece cu bine de această perioadă și să rămânem sănătoși până la final!

Vă mulțumim pentru colaborare, și va asigurăm că vom face tot ce tine de noi pentru a asigura un mediu propice învățării, dar nu putem face aceasta fără ajutorul dumneavoastră.

Proiecte 2019-2020

24.07.2020 postat
 
 

Un nou proiect eTwinning

PROIECTE  INTERNAŢIONALE  DE  COLABORARE  EDUCAŢIONALĂ

Prof. de sprijin Alexandra Ganea

Proiectele internaţionale de colaborare educaţională au devenit o preocupare majoră atât pentru cadrele didactice, cât și pentru elevii școlii noastre. În cadrul acestor proiecte participanții nu doar comunică, ci și învață împreună. Comunicând cu colegi din Europa sau de pe alte continente, elevii se familiarizează cu cultura țărilor partenere, cu sistemul educațional al acestora, își îmbogățesc competențele de comunicare în limba engleză dar și pe cele de comunicare în sens social.

 

Ce este eTwinning?

eTwinning este o comunitate pentru şcolile din Europa. Profesorii din toate ţările participante se pot înregistra şi utiliza instrumentele eTwinning online pentru a se găsi reciproc, virtual, să realizeze practic, schimb de idei şi exemple de bune practici și să se angajeze în proiecte online.

eTwinning poate fi utilizat de către cadrele didactice în diferite de moduri:

 • ca o resursă online pentru idei şi inspiraţie;
 • ca un instrument de reţele şi construcţia comunităţii;
 • ca o soluţie pentru găsirea de parteneri în proiectele internaţionale;
 • ca o platformă colaborativă pentru elevi pentru a lucra la proiecte;
 • ca un mijloc de dezvoltare profesională.

Comunitatea eTwinning este o reţea de şcoli din întreaga Europă. În timp ce doar profesorii şi cadrele didactice se pot înregistra în acest Portal, lista celor implicaţi în mod direct sau indirect, poate merge la infinit, deoarece este o reţea de persoane interesate de crearea de legături şi prietenii prin educaţie. Beneficiile implicării în proiecte eTwinning sunt la fel de numeroase ca şi activităţile oferite.

Prin aderarea la una sau mai multe activităţi legate de colaborare internaţională, experienţa de învăţare poate fi îmbunătăţită şi poate să aducă o dimensiune din viaţa reală în orele de la clasă.

În acest an şcolar (2019-2020) 35 de elevi din clasele a II-a și a III-a participă la proiecte eTwinning, în colaborare cu școli din diverse țări europene cum ar fi: Turcia, Italia, Polonia, Serbia, Franța, Marea Britanie, Spania etc.

Sub îndrumarea profesoarei Alexandra Ganea, în colaborare cu profesoarele din ciclul primar, elevii claselor participă la două proiecte (”Open the doors!” și ”Scientific enigma”) ce vizează îmbunătățirea și fixarea vocabularului în limba Engleză, precum și la lărgirea orizontului cultural. Un beneficiu aparte al participării și implicării în aceste proiecte îl constituie familiarizarea elevilor (încă de timpuriu) cu instrumente interactive on-line – Web 2.0 tools – necesare în atingerea scopurilor moderniste și misiunii școlii noastre.

Din primele luni ale acestui an școlar, elevii doamnei profesoare Adina Ștefănescu au fost incluși în proiectul ”Open the doors!” („Deschide-ți ușile!”) care se desfășoară pe întreg anul școlar, cuprinzând toată tematica programei de Limba Engleză – clasa a III-a. În acest proiect au colaborat 18 profesori cu elevii acestora din șase țări: România, Polonia, Serbia, Italia, Spania și Turcia. Principalele două scopuri ale acestui program sunt: de a ajuta elevii să-și recapituleze și să-și consolideze cuvintele pe care le-au învățat în limba engleză și cel de a ajuta elevii să se familiarizeze cu instrumente Web 2.0.

Pentru aceasta, elevii pregătesc diferite materiale (pornind de la prezentări video, creații personale, chestionare, desene, felicitări) cu scopul de a prezenta „lumea românească a clasei a III-a” colegilor lor de proiect. Planul de activități se desfăsoară astfel:

 • Prezentarea școlii (Octombrie 2019);
 • Prezentarea membrilor clasei (Noiembrie 2019);
 • Distribuirea de felicitări on-line pentru a celebra Anul Nou (Decembrie 2019);
 • Prezentarea membrilor familiei (Ianuarie 2020);
 • Prezentarea jucăriei preferate (Februarie 2020);
 • Prezentare de măști (Martie);
 • „Deschide-ți inima” – Ce lucruri îți plac? (Aprilie 2020);
 • Elaborarea unei cărticele on-line: e-book (Mai 2020).
 

Sperăm ca acest proiect să facă parte dintr-un lung șir de activități interactive, care să le asigure micilor experți adaptarea mult mai ușoară la noile cerințe domeniului educațional, digital și cultural.

Mult succes în descoperire!

NE DIVERSIFICĂM CULTURA PRIN PROGRAME E-TWINNING!

 

Prin capacitățile elevilor săi de a se adapta și de a colabora la nivel internațional, Școala Gimnazială Bazna este inclusă în desfășurarea programelor educative din mediul online. E-Twinning este o platformă care oferă personalului didactic ce activează în țările europene posibilități de comunicare, colaborare, schimb de informații, într-un spațiu în care toți simt că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educațională europeană.

La începutul celui de-am doilea semestru din anul școlar 2018-2019, clasele a II-a - structurile Bazna și Velț - au demarat un al doilea proiect marca eTwinning, cu tematică de primăvară - ”Gardens full of Spring Buterflies” (Grădini pline cu fluturi de primăvară). În acest proiect colaborează în jur de 30 de școli provenite din toate colțurile Europei, amintite fiind Islanda, Turcia, Italia, Franța, Portugalia, Anglia etc. Printre scopurile acestui parteneriat inter-școlar se găsesc: acela de a ajuta elevii să-și consoliteze abilitățile practice, să consolideze vocabular în limba engleză, dar mai ales să acumuleze informații despre locația și identitatea altor țări europene.

Pentru îndeplinirea acestor scopuri, elevii au pregătit fluturi din hârtie, folosind numeroase tehnici de lucru (pictură, colorare, îndoire, decupaj). Produsele finale au fost trimise via poștă către toate destinațiile școlilor participante, cu condiția ca elevii să aștepte sosirea plicurilor cu fluturi călători din celelalte părți - tocmai pentru a decora panoul cu Fluturi de Primăvară, afișat în spațiile școlii noastre. 

De asemenea, au fost stabilite mai multe obiective de proiect, cum ar fi acela de a suplimenta pagina proiectului de pe platformă cu fotografii ale fluturilor în realizare. Cu numeroase mulțumiri pentru doamnele învățătoare Ștefănescu Adina și Gherliț Carmen, fără ajutorul cărora nu s-au putut realiza așa creații, vă oferim mai jos produsele activității noastre:

 

 


Pe parcursul celui de-al doilea semestru din anul școlar 2018-2019, elevii claselor a II-a participă la proiectul ”Gardens full of Spring Butterflies"'

=MY ILLUSTRATED ENGLISH BOOKLET=

În perioada Octombrie 2018 – Ianuarie 2019, Şcoala Gimnazială Bazna - prin elevii clasei a IV-a, a derulat un proiect educațional în parteneriat cu școli membre ale platformei eTwinning.

În colaborare cu profesoara în învățământ primar - Pop Ramona Consuela și coordonați de profesoara Ganea Alexandra, elevii implicați au avut șansa de a participa la un altfel de predare a limbii engleze. Prin metoda creației, aceștia au cunoscut noi moduri de a învăța cuvinte noi în engleză, alături de omologii lor din alte 4 țări europene (Turcia, Polonia, Slovacia și Italia), precum și alături de colegii lor de nivel de la Școala Gimnazială nr. 156 din București. Creațiile tuturor au fost încărcate într-o carte virtuală comună, care poate fi accesată în link-ul atașat, iar legăturile inter-școlare au fost susținute printr-o sesiune de schimb de felicitări cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

Acest proiect a avut ca scop familiarizarea elevilor cu tehnici moderne de a învăța limba engleză, iar printre obiectivele principale s-a numărat înlesnirea unei punți de comunicare cu elevii din alte țări și culturi europene.

 
https://read.bookcreator.com/pT6IWnbzSGbGwDRaaC5X6EgmdL93/a-dRALRCRuqepuaQpldCyw
 

Bazna - clasele I - IV

 

Galerie de imagini

 
 

Galerie de imagini