Campania FICE: 19 zile pentru NON-VIOLENȚĂ

2.11.2020 postat

FICE România (Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – Secţiunea România), promotorul acțiunilor de prevenire a tuturor formelor de violență și abuz asupra copiilor și tinerilor, derulează și în acest an campania internațională „19 zile de activism pentru prevenirea violenței împotriva copiilor și tinerilor”, organizată anual (1-19 noiembrie) de Women’s World Summit Foundation, Secțiunea copii-tineret.

Acţiunile campaniei – educative, de conştientizare, de implicare etc. – au ca temă generală prevenirea abuzurilor şi violenţei asupra copiilor şi sunt realizate de comunităţi şi filiale FICE România, cu sprijinul instituţiilor cu atribuţii în educaţie, protecţie socială, ordine publică, sănătate, cultură etc., precum şi cu susţinerea şi participarea unor reprezentanţi ai administraţiei publice locale, mediului economic, societăţii civile.

Alături de toți actorii anti-violență, Școala Gimnazială Bazna și-a propus să deruleze în perioada 01-19.11.2020 activități în cadrul acestei campanii, susținând tema anului 2020: Prevenirea violenței și abuzului sexual asupra copiilor.

La nivelul unității de învățământ, s-au ales și se vor desfășura activități de către copii sub îndrumarea profesorilor (work-shop-uri, realizarea de afișe, colaje pe teme referitoare la prevenirea abuzurilor, desene care să scoată în evidență mesajele anti-violență) pe care aceștia din urmă le vor trimite autorităților locale. Tot în acest cadru, vor mai avea loc și întâlniri cu specialiști, printre care și polițiști.

Acțiunile organizate în cadrul campaniei, la Școala Gimnazială Bazna vor cuprinde:

-          Dezbateri;

-          Studii de caz;

-          Workshop-uri;

-          Vizionări de filme-mărturii ale unor copii/tineri victimă;

-          Realizare de afișe/colaje.

În cadrul activităților de prevenire, Școala Gimnazială Bazna își dorește să activeze atât copiii  - care provin din familii din medii sociale defavorizate (familiile monoparentale sau crescuți de bunici, familii de rromi), cât și pe părinții acestora în direcția conștientizării efectelor pe care le poate avea orice formă de violență asupra copiilor lor.

Considerăm că această campanie va reuși într-o mare măsură să le îmbunătățească elevilor cunoștințe, abilități, atitudini pentru promovarea unei culturi a NON-VIOLENȚEI, reducând astfel formele de violență din mediul școlar și chiar familial.

Profesori implicați în proiectul de campanie:

-          Ganea Alexandra, profesor de sprijin (coordonator al activităților campaniei);

-          Tănăsescu Oana Mihaela, directorul Școlii Gimnaziale Bazna;

-          Gherliț Carmen Crina, directorul adjunct al școlii;

-          Babă Polyana Mihaela, profesor învățământ primar;

-          Căpâlnean Anca, profesor învățământ primar;

-          Ștefănescu Adina-Elena, profesor învățământ primar;

-          Cîmpean Mirela Camelia, profesor învățământ gimnazial.

Bazna - clasele I - IV

 

Galerie de imagini

 
 

Galerie de imagini